the perfect way to control your power

Vermogentesters luchtgekoeld

Perfect Power Control bv voert momenteel 2 soorten luchtgekoelde vermogentesters nl.:

De bekende wervelstroom rem ( retarder principe) welke kortstondig veel koppel kan afremmen, deze retarders worden ook veel in treinen en vrachtwagens gebruikt, echter bij langere tijd testen verliezen zij de kracht en zal dan het vermogen niet meer kunnen afremmen tot deze weer langdurig afgekoeld is. Tevens heeft deze tester 3 fasen nodig welke met 25 Ampere afgezekerd is, deze worden verkocht onder de naam PPC1000 en PPC2000.

Daarnaast is er de Froment luchtgekoelde vermogentester welke volgens generator principe werkt, deze vermogentester kan wel langdurig veel koppel en of vermogen afremmen. bijvoorbeeld de Sigma 60 welke 370 KW gedurende 3 uur kan afremmen, de retarder kan dit nog geen 2 Min.!  klik hier voor een kort PDF overzicht duurtest.  De spanningsvoorziening is enkel 230 volt 16 Amp., deze worden verkocht onder de naam Froment Sigma 50 en Froment Sigma 60.

 

 

De Sigma vermogentester is een luchgekoelde vermogentester, speciaal ontworpen voor langdurig testen in de werkplaats of "on road". De vermogentester werkt volgens het generator principe. De aftakas wordt gekoppeld aan de tandwielkast die het toerental verdubbelt.Deze drijft de generator aan en door middel van software of de handheld bediening kan de generator belast gaan worden.De energie wordt direct door luchtgekoelde weerstanden omgezet in warmte en verlaat zo de vermogentester hierdoor is er ook weinig "rest"warmte dus nakoelen is meestal niet nodig! Klik hier voor meer info:

De PPC2000 is een luchtgekoelde, multifunctionele, mobiele vermogenstester die kan worden gebruikt om het koppel van een machine te meten. Door het unieke, computergestuurde hefprincipe (optioneel) is deze vermogenstester te koppelen aan de PTO van iedere tractor en of landbouwmachine. De vermogenstester remt af door middel van 2 aan elkaar gekoppelde wervelstroomremmen. Een wervelstroomrem is een metalen schijf die in een magnetisch veld van een aantal elektromagneten draait, de bekrachtiging hiervan is instelbaar. Via een krachtopnemer worden de krachten gemeten zodat het koppel bepaald kan worden. Met behulp van een toerentalsensor is ook het vermogen te meten. Het gemeten vermogen wordt via het uitleessysteem grafisch en in cijfers weergegeven. Klik hier voor meer info:

Perfect Power Control BV

Johan van Luijk

Stadseweg 14
4471 PD Wolphaartsdijk
The Netherlands

T: +31 (0) 113 269 261
E: jl@perfectpowercontrol.nl